Friday, April 29, 2011

sukee!

hey korang!
rase lame je x wat entry.
sedangkan baru jep rabu ari tuh.
hehe :)

Memandangkan mood yg x berapa elok dua tiga hari ini,
Aku banyak habiskan masa tgk movie and online.
Layan movie2 yg pernah jadi favourite aku dolu.
Tgk kat lappy jelaaaa.
Pastu kalo online aku sangat suke meng-usha org punyer blog.
Menarik2 semuanya.
Bangga aku kat bloggers2 nie :)
Bila dah buhsaan, aku un bukak laa segala link2 online shopping.
X kesah ler baju ke hape, tapi yg paling banyak mestilaa shawl!
Siap dah take note mane yg aku nak order.
Hehe
Niat sekarang nak shopping shawl!
Nak beli shawl cotton ball, shawl cotton biasa.
And, aku nak beli inner manyak2 and tudung syria sikit!
Oyeahhh harap2 ayah bagi. hehe :)
Macam pagi tadi, dah ade 3 shirts and dress yg di order!
Sumpahh memang ske laa baju yg lengan ropol2.
Memang gilaa laa aku kalo beli =.=

Beralih ke malam pulak yerr.
Malam nie xwatpe unn.
Soo decide pegi old town.
Kebertulan abg piz datang rumah.
Abg piz nie membe kakak aku :)
Soo gerak laa g old town kat BK5 dengan abg piz, kakak aku and adek aku!
Abg piz kate die nak belanje. yeay!
Soo aku un cadang laa ke old town.
Lagipon kat puchong nih banyak oldtown der!
Plus memang tempat favourite aku kannnn. 
Memang makan x hingat dunia ahh.
Pe kate tgk gambo kitoraaang.
Sebab aku letih nak cakap banyak2. Hee

 Meet abg piz (left) aand my only adek (right)

 Meet my 2nd sis, wanie :) 
oke, muke aku sangat hudohhh =.=

yeay! strawberry float. nyummy2
p/s : sy memang sukee semua warne merah dan pink. hehe -__-


Jomm tgk kitorg makan ape!





okay gamba gedik wajib ade satu. haha =.=

innocent nye mukaa akuu -__-

Okay cukoop ehh.
Hehe
Aku ngantok tahap gaban dahh nie.
So nak masok tido.
Esok cam biase aku kena hantar aku aku g keje.
Memang letihh.
Haha
Plan esok nak makan chicken chop KFC laa!
Byee2~

p/s : makan kat oldtown tadi wat aku teringat gilaa kat seseorang! tapi xnak terlalu ikut perasaan! im still okay by the way  =.= 

Wednesday, April 27, 2011

the way i felt now

salam u guys.
hey.
emm au rase harini was a very bad day.
actually it was just finee.
But yg bad is just what i felt.
But whatever it is, i have to be strong.
Come onn farra, kau dah lalui bende nie 2 kali.
Hati kena kuat.
Tapi aku x bole bohong jauh dalam hati nie aku sedih sgt.


Korg sedar x, kadang2 dalam kite x perasan kite menyayangi seseorg.
Dalam kite x sedar, kite meletakkan dia di satu posisi dalam hati kite.
Dan dalam kite sedar x sedar, bila org tu xde or jaohh, kite selalu merindui dia.
Itu yg aku rase.

Tapi semua tu dah berubah.
Aku kena teruskan hidup dan jalani mende nie dgn tabah.
Aku mungkin x kuat utk tempoh nie semua buat mase sekarang.
Tapi aku jugak x selemah dulu.
Air mata yg jatuh nie biarlah jadi air mata kekuatan utk teruskan hari2 mendatang.
Aku bersyukur sebab di temukan dgn org yg banyak bg nasihat kat aku selama aku mengenali dirinya.
Walaupun sekejap.
Aku xpernah biar diri nie utk membenci mahupun berdendam dgn sesiapa.
Yang pergi, tetap pergi.
Aku yakin Allah telah menjanjikan yg terbaik utk aku.
Mahupun diri dia.

Kadang2 aku rase aku mmg x layak bahagia.
Sebab setiap kali aku rase je kebahagiaan tu, mesti ade yg jadi.
Tapi sedikit sebanyak aku berfikir.
Mane ade kebahagiaan semata2 kalau x di selitkan kesedihan dalam sesuatu perhubungan.
Allah nak ajar aku supaya makin kuat.
Supaya tabah menerima segala ujianNYA.

Harini aku nak lepaskan semua perasaan nie.
Aku penat sebenarnya merasa semua nie.
Dah tiba masanya aku xnak memikirkan hal nie lagi.
Biar lah Allah yg menentukan segala2 nya.
Keputusan untuk melepaskan x bermaksud aku tak peduli. 
Tak bermaksud aku menyalahkan sesiapa.
Tak bermaksud aku mengelak.
Tak bermaksud menyesali ape yg dah jadi.
Tapi untuk aku bangkit dan hidup di masa hadapan.
Kita sering dgr nie :
"Kalau kita sayang seseorang, lepaskan dia. Kalau dia kembali, dia milik kita."
"Boleh jadi ape yg paling kite suka bukan yg terbaik utk kita."

To my family and all friends,
I'll be finee.
U guys jgn risau manyak2.
Everything yg jadi faa terima.
Im okay and surely will be okay.
Im not weak than before.
Sometimes there are things that we never want to let go of.
 And people we never want to leave behind. 
But i'll keep in my mind that letting go isn’t the end of the world.
But it’s the beginning of a new life.
Letting go doesn’t mean giving up right.
 But rather accepting that there are things that cannot be.

 p/s : sangat menyayangi ibuayah! tq ibu tq ayah :) after this nak sibukkan diri. nak start kerja awal and forget everything. Plus x saba nak reunion and hiking kat broga! erm pasni sy tgk movie sorg2 balik macam dulu. but i'm finee :) 



Sunday, April 24, 2011

It takes one person to forgive, it takes two people to be reunited :)


Hey people.
Nothing much to say tonight.
Just want to share how i felt sometimes.
And how does it works.
Forgiving people?
What did you guys think??

Some hurts are minor.
 Such as personal slights or embarrassing moments. 
In either case the reaction to the hurt is to sometimes say, "I will never forgive." 
But..
If we have then consider this question, "When we don’t forgive, who suffers?"
We often will think about the hurt if we not forgive.
 Sometimes events of the day will remind us. 
At that moment, we might see the person on the street and remember what they did.  
A song on the radio stirs the embers of the pain. 
Until one moment, we might work with the person or even live with them. 
Everyday we may be reminded of what happened.
Once reminded, we will start thinking about how bad it was. 
How, unfair. 
We are filled with anger and resentment, or sadness and loss.
At this point who is feeling bad? 
Who is miserable? 
"Us"

What is the other person doing? 
Most likely not busy thinking about us. 
They may not remember what happened or even know we were hurt. 
They may not care that we were hurt. 
They are feeling just fine.
Our lack of forgiveness is only hurting ourself. 
End up with miserable. 
But what would happen if we were to forgive? 
Who would get better? 
"Us"

I always remember this, "Forgiveness is always for you." 
I am not forgive for the other person. 
I forgive so I can get better.
 Forgiveness is a letting go.
 It is freeing of ourself.
But sometimes it is difficult because it can seem like "giving in" or being weak. 
We don’t want to be weak, so we don’t forgive.
It can seem like an approval of what happened. 
Right? 

But..
 Did we realise that by not forgiving and holding a resentment is like having a wound which we check everyday.
 To see if it is healing. 
Everyday we open it up to look and sure enough it is not any better. 
To heal from a wound we must stop checking on it everyday. 
To heal from hurt we must stop reliving it everyday people.
Remember, forgiveness frees us
It recaptures the energy that we giving away in sadness and anger. 
The forgiveness choice is, " Do we want to be bitter or better." 
Keep holding on to the pain and we will be bitter. 
We can make the better choice. 
Learn to let go and learn to be a forgiving person.

p/s :Spoken forgiving, no matter how heartfelt, works best when we do not demand the response we want. I mean that when we tell people we forgive them, we must leave them free to respond to our good news however they are inclined. If the response is not what we hoped for, we can go home and enjoy our own healing in private :) 



Saturday, April 23, 2011

nak semua nie laaa

hello guys!
yeay update lagi. haha
buhhsann jap.
bape hari nie asyik tgk titas!
haha gigih enn aku.
kuikuikui
dalam dok menelaah si mr titas tuh aku teringin manyak mende pulak.
huhu 
sekarang 'mengidam' aku dah start balik.
err macam2 nak mkn nehh.
plus macam2 nak buat utk menyenangkan hati.
soo after last paper next week i'll makesure i'll get all this!
oyeaahhh

  1. main thing, nak tk citer 'senjakala'. bulan 5 nanti aku nak tgk 'karak' pulak!
  2. bowling time laa! lame sungguh x bermainn. sob3
  3. nak shopping shawl! 
  4. nak makan kat old town. nak nasi lemak die + strawberry float! nyumm2. lagipon aku kena bawak besties aku ke sane. hehe dah janji nk belanje diee. tapi bile erkk nak g? hmm =.= 
  5. nak makan waffle kat A&W!  
  6. nak makan new york cheese cake kat secret recipe! sedaaapp nyee
  7. nak beli purse baru laa rase2nye. huhu ayah! plssss
  8. nak kasot flat baru. dah tgk kat vincci harituh. hehe 
  9. nak buat gelang nama yg baru. oyeahh kali nie nak letak nama ape pulakk ehh =.=
  10. nak reunion dgn kawan2 lame laaaa. rinduuu sgt3!
 nasi lemak old town! nak cepat3 :(

 strawberry float old town superb!

 waffle yg aku nak giler sekaranggggg. A&W made :)

cheese cake fav! kat secret recipe :)

banyak lagi nak buat and makan!
tapi xnak state sumeee.
hehehe 
nanti bile dah wat, baru aku state ehhh.
okay people.
do takecare.
malam nie konsert AF wehh.
aku like AZRI n ERUL manyak2!
hehe gatai.
Jom AFUNDI dioranggg!

p/s : xsaba nak usha restaurant2 utk reunion nanti! dua dari nye ialah Haven Restaurant kat Hulu Langat and second, Yankees Hut, Kajang. Hopefully everything smooth. oyeaahh x saba lah kan3 mardsapie mard. hehe :) owh aku jugak tgah berbelah bagi bile nak start keje! sebab masih nak rehatt. hehe tapi boss dah offer suro masok? err confiuss =.= 

Friday, April 22, 2011

untitled

hye guys.
actually xtau nak post ape.
tadi, kawan baik aku ade meseg.
dia happy sebab dia makin rapat dgn org yg die suke!
seronok2 utk awk lah yang!
all the best :)
seronok kan tgk org2 yg bahagia di samping tersayang.
maksud tersayang di sini ialah 'pacar' mu.
hehe
jgn salah anggap pulak ehh.
aku bahagia sangat2 ade family yg caring sgt3!
ade kawan2 yg havoc and auwsome betoi2!
cuma x nafi lah en kadang2 hati sunyi.
kuikuikui ayat aku!
haha.
tapi xpe, kalau Allah nak tunjuk jodoh aku, Dia akan tunjuk.
kan?
Allah tu maha adil.
Dia sentiasa berikan yg terbaik.
Supaya kita bersyukur dan xlupe kat Dia.
Pengalaman sebelom nie banyak mengajar aku.
X boleh jadi selemah dulu ye farra.
Kena strong and xbole nangis2 lagi!
hehehe sumpah dulu aku kuat nangis.
err sekarang un kott =.=
hehehe
Setiap ape yg jadi, mesti ada hikmah kn?
Jgn pernah salahkan takdir okay.


Okay stop cite2 sedih!
Skang nak sharing2 ape yg aku suke ape yg aku x suke.
Kalo korang nak tau, aku suke gileeee warna merah!
nice. cantik. auwsome. tiptop. berani!
haha
selain warna merah, warne putih jugak fav kedua.
Dulu mase aku tuition aku ingat lagi, aku suke sgt pakai baju putih and tudung putih.
sebab nampak suci dan bersih.
kuikuikui =.=
kedua, aku suke gilerr bunge orked!
sumpah love sangat3!
xsuke bunge ros! walaupun die merah.
haha
ketiga, aku suke giler alatulis!
terutamanya pencil case @ pencil box!
dolu2 time kat skola hampir every month aku akan beli pencil box!
hehehe dah bole buat muzium dahh lahh.
heee tp skang aku menukar hobi itu kepada mengumpul shawl!
interesting kan.
hahaha biasa lahhh citarasa manusia berubah2.
kan3? 
aku gak suke mende2 chumel!
xkesah lah die ape mende ponn.
makanan ke, barang ke, baju ke, asalkan chumel lah!
confirm aku beli and simpan.
hehe
kadang2 kawan2 aku bengang je.
yelahh beli mende2 tuh semata2 sebab die chumel!
xsalah en3.
haha :)

itu bab2 harta benda.
kalo bab makanan aku x cerewet.
aku mkn je semua mende yg halal dan bersih :)
aku nie cam ibu aku.
makan je, xpernah mengomel. haha
tapi aku paling suka cheese cake and spagetthi!
and vanilla shake!
nyummy3.
err nak mkan secret recipe pulakkk =.=
kalo buah2an pulak aku suke giler makan apple snow white and strawberry!
dragon fruit pon sodapp.
suke die sebab die colour pink!
 haha
kalo nak cite semua mende, mmg xkan habis en!
aku nie memang ske potpet2. haha
tapi actually sengaja menulis semua nie utk melupakan sesuatu.
hati aku tgah sedih. sob3 
merindui seseorang yang semakin jaoh dgn kita :(
mungkin yes aku sentiasa tersenyumm dan menyorokkan semua yg aku rase.
tapi org x pernah tau ape yg sebenarnye aku rase.
tapi xnak sedih2 lah!
aku still ade ramai org yg menyayangi aku.
so enjoy your life farra!
move on and just live your life!

p/s : faa nak tgk senjakala next week! pastu bulan 5 nak tgk nur kasih the movie and karak! oyeahhh ade sape2 nak teman? hehe :) plus xsaba nak reunion ngan kwan2. rinduu mereka2 <3








Thursday, April 21, 2011

cinta tu ape?


"Cinta tuh macam matahari,sentiasa bercahaya. 
Walau malam menjelma, cahayanya pada bulan tetap menerangi.
 Kekadang terjadi gerhana tapi akan kembali jugak kecerahannya.

Cinta tuh pelengkap jiwa. 
Jiwa tanpa cinta macam rumah yang kosong. 
Cinta tanpa jiwa macam layang-layang putus tali.

Cinta adalah buta.
Tak kenal usia, paras rupa, atau kekayaan.
Tapi ia keikhlasan dari hati setiap insan antara satu sama lain.

Tak semua orang yang kita cintai, mencintai kita.
 Dan sikap ramah kita kadang2 dibalas dengan sikap tak sopan. 
Jika cinta suci tak datang daripada tabiatnya, so takde gunanya cinta yang dibuat-buat.

Sayang tak bermaksud cinta. 
Suka tak serasi dengan cinta. 
Kagum tak bererti cinta. 
Bangga tak semestinya cinta. 
Cinta adalah CINTA .

Cinta macam sinar matahari.
 Memberi TANPA mengharap kembali. 
TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari. 

Cinta jugak umpama ‘treasure hunt’. 
Cita cita dan tujuan kita hanya satu iaitu untuk menuju ke penamat yang paling menggembirakan. 
Namun dalam perjalanan itu, kita akan menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran. 
Andainya kita tak mampu meneruskan, kita akan tersungkur.
 Dan hadiah utamanya akan di kebas orang lain. 
Tapi janganlah terlalu kecewa. 
Kerana walaupun hadiahnya kita tak perolehi, sekurang2 nya keseronokannya kita dapat rasa. 
So tak salah bercinta sepenuh hati. 
Cuma janganterlalu letakkan harapan yang tinggi.

Kekecewaan terlalu pahit untuk ditelan.
 Terlalu payah untuk dilupakan.
 Namun dalam cinta kita akan merasai kecewa dan dikecewakan.
 Walaupun bukan itu matlamat sebenar kita dalam setiap percintaan.

Kadangkala orang yang paling mencintai kita adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya pada kita.
 Sebab orang itu takut kita mungkin akan menjauhinya. 
Dan bila suatu masa dia hilang dari pandangan kita, kita akan sedar yang dia lah cinta yang tak pernah kita sedari.
Masa tu lah nak menyesal.
Takde guna nya.

Cinta suatu yang indah.
 Cinta boleh buat kita gundah, risau.
Cinta buat hati kadang2 berdarah, sakit.
 Dan cinta jugak boleh membawa kesalan yang tak sudah."

Takde motiff ape2 menulis nie semua.
Sekadar nak share jep.
But almost everything was true at all kan?
Seonok bila diri nie di sayangi.
Tapi perit sangat bila disayangi dan ditinggalkan.
Jangan mengalah ye people.
Do fighting!

i love orchid!


Wednesday, April 20, 2011

tanpamu



hye korang!
the most tough paper dah habis semalam.
so 1 more paper left : TITAS :)
aku baru sampai rumah tersayang!
macam biasa, menjadi driver kepada kakak dan adik aku.
ambik mereka di tempat kerja dan di sekolah.
haha tapi x kesah pon.
yg penting nnti dorg belanje old town!
oyeahhh 
dekat rumah hati much2 better.
tenang di samping ibu and ayah terchinta.
p/s : aku tgah lapa actually. hehe

semalam seharian sakit kepala.
xtau asal.
actually dari dalam dewan exam.
memang buat heart attack tol soalan2 stats semalam.
cam nak pecah gak pale nie.
then berterusan lak sampai habis exam.
sumpah sakit gile!
nak tido pon xleh :(
last2 aku bace 1 novel tajuk "DI INTAI RINDU"
haha what a nice story guys.
aku jarang bace nuvel2 nehh.
tapi cite tuh mmg tip top lah!
sedang2 membace teringat kat seseorang yg dah ade dalam hati nie.
teros aku meseg die malam tadi.
tapi mcm hambar jep.
aku pon xtau kalau2 aku ade wat salah ke?
pelik jeppp.
hmm a few weeks lepas, die cam lain je ngan aku.
nape eh?
die dah x sayang aku ker?
"nape faa rase awk lain jep?
faa xpernah lupe kata2 awk time awk hntar faa balik puchong uhh.
hope awk pon x lupe :(
faa rinduuu awk sangat.
hmm =.="


err sorry itu pesanan utk si 'dia'.
hehehe
owh ye sekarang cer u guys perhatikan lirik2 ini.
lagu by Sabhi Saddi & Helena.
Title : TANPAMU 


Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang
Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu
Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya
Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu


nice lyrics seriously.
lagu nie soundtrack citer NUR KASIH THE MOVIE.
kalo nak dgr, g youtube ehhh.
hehe
p/s : to awk, lagu nie lahh yg faa nk awk dgr kat hot fm haritu. hmm but awk xdgr pon kan. terima kasih yep :(


okay lahh people.
aku nak g bace titas!
haha semangat en3.
huhu aku nak A wehh!
dah lahh etnik aku last sem dapat B.
err spoil je en =.=
okay ye, t before tido kalo aku rajin aku tulis entry lagi yep2.
bye2 people!


p/s : aku ngah gian nak tgk senjakala! tapi xde org nak tgk ngan aku. menci! semua penakott. hish! last2 ibu aku yg nak ikot. err terharu lahh ibu nak tgk same, tapi agak2 bile tu yerr ibu?? hehe. xpelahh aku tgk sekor2 jelahh nampaknyerr. 


Friday, April 15, 2011

kuatkan aku Ya Allah

hye people.
faa xnak cakap manyak.
penat menelaah statistik ini.
wish me luck for final people.
3 more paper 2 go.
lepas stats habis, nak tgk senjakala!
tension.
can't wait.
certain people make me feel so and damn sad here.
Allah, pls make me strong.
Aku bertahan demi ibuayah.
:(


Kadang2 senyuman yang aku lemparkan amat terpaksa.
Sentiasa melakukan yang terbaik, tapi nape eh sering orang tgk kesalahan kita?
Kadang2 aku sendiri xtau ape kesalahan itu sampai di hukum macam tu.
Maafkan faa kalau diri ini x pernah disenangi kalian.

Jika senyuman ini bertukar menjadi tawar ada sebabnya.
Setiap yang berlaku ada sebab dan hikmahnya yang kadang2 kita sendiri tak sedar.
Kadang2 ada peristiwa yang membuatkan kita rasa bahagia.
 Tapi semua tu jadi kenangan yang pergi dan mungkin takkan kembali.

Mungkin saat kita meninggalkan sesuatu yang hadir dalam hidup kita yang membuatkan kita lebih mengerti erti kehidupan. kan?
Walaupon banyak peristiwa yang mencuit hati,
 tapi senyuman yang dilontarkan hambar semata2.

Ada kalanya senyuman itu hanya sebagai tabir penutup hati yang ibarat sedang dilanda tsunami dan duka yang dalam yang sesiapa pun x ketahui.
Senyuman itu cuba menipu tapi mata tak mampu menipu.
Sebab mata tak mampu menyembunyikan perasaan saat itu.
Adakala kata2 itu tak dapat mengungkap bait2 kata hati yang menidakkan semua senyuman ini.
Tapi pandangan mata menceritakan segala-galanya.
itu pun jika dapat difahami.

Kita bukan malaikat untuk terus menjadi sempurna di mata orang lain. 
Sabar manusia itu ada juga batasnya dan kadang-kadang orang yang paling banyak bersabar, sekali dia 'meletup' huru-hara jadinya.
Sebelum kita melemparkan kata-kata yang mampu mengguris hati orang lain, cuba bayangkan diri kita yang dilemparkan kata-kata itu.

Sunday, April 10, 2011

saya homesick lah :(


hye people.
hai lagi.
erm.
okay.
sumpah aku ngah homesick.
gatal en?
sedangkan baru pagi tadi sampai kolej.
damn lah!!
erm mggu final exam x bawak lappy kat kolej.
soo aku guna lappy roomate terchinta.
tapi kejap je.
sebab aku ngah x betol nie pas discussion ngan sifu aku tadi.
hmmm
mood skang : rase nak nangis laju2, nak balik rumah!
:(
asal ntah.

tadi sampai kolej okay je.
then aku start study and discussion.
pastu pas habis discussion aku wat lah bbrp latihan soalan.
pastu tetibe aku rase sayu.
sedangkan baru je sampai.
tu lah. lame sgt kat rumah!
homesickkkk :((
pastu dalam mood tgah sayu2, roomate terchinta aku belikan aku ice-cream!
nyummy.
hilang sedih jap even die belikan aku ice-cream ade kacang.
errr sorry yang, faa x mkn kacang lerrrr~
pastu aku sayu balik.
wuaaaaa i need my ibuuuuu.
nak balik bole x??
sape nak teman aku??
hmm!

pasni nak cepat2 exam pastu nak cepat2 balik.
aku mmg manja.
so what?
aku mmg sayang gile kat ibu aku n ayah aku.
well everyone loves their parents en.
hmmm
sorry teremosi.
faa, sabar yep2.
next week habis exam balik lah yewww!
huhu
lagipon choclate aku tertinggal kat ruma!
hishhh mesti akak aku makan t.
x unn, si daos uhh.
hehe the only brother of mine :)
tgk, dah rinduu korang.
haiyaaaa manje betol anak rashidi nie en3.
bile nak matang sket nehh?
huhu
okay lah.
mlm t nak sambong study lagi.
ibuayah, doakan faa yep!
sayang korang berjuta2 ciuman!
hehe

p/s : giler laju wifi kolej aku! haha first time guna roomate nyer username sebab aku x pernah un wujudkan wifi sejak aku kat kolej nie! haha yelahh dah ade broadband en3. huhu. tapi minggu nie semua xde ngan aku. lappy and broad dua2 kat ruma :(