Thursday, June 30, 2011

untitled

morning peeps!

esok aku da start keje kembali.
hoho ^__^
seronokkknye. sebab dah buhsaann dodok rumah.
hikhikhik

tadi sorang kawansampaimati aku bg satu link blog.

sangat laa sesuai dengan keadaan aku. and i guess her too?
hehe thanks ayue :)



Wednesday, June 29, 2011

#2 Wordless Wednesday

hye peeps!
i am addicted to those novels written by CECELIA AHERN :)


Tuesday, June 28, 2011

just live your life!

As we grow up, 
we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let us down, probably will. 
You'll have your heart broken and you'll break others' hearts. 
You'll fight with your best friend or maybe even fall in love with them, and you'll cry because time is flying by.
So take too many pictures, laugh too much, forgive freely, and love like you've never been hurt. 
Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances. 


You just have to live life to the fullest.
Tell someone what they mean to you and tell someone off.
Speak out, dance in the pouring rain, hold someone's hand, comfort a friend, fall asleep watching the sun come up, stay up late, be a flirt, 
and 
SMILE until your face hurts. 
Don't be afraid to take chances or fall in love.
 And most of all, live in the moment.
 Because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can NEVER get back.

Monday, June 27, 2011

green lantern + pizza!

assalamualaikum peeps!

Semalam aku g tgk wayang and makan pizza.
Nyumm2 laah.
lagi2 ade orang yang baikhati sangat nak belanje kan.
haha thanks to abg REMMI RAMLI!
korang xperlu tau die sape, haha. 
owh name die cam name artis kaann, tapi die bukan artis oke 
-___-

So semalam kitorang tgk citer 'green lantern'.
best gilee weh citer tuh.
haha walaupun masuk2 aku xlaa berape faham amende laa green lantern nye.
haha tapi sumpah best!
so pegi2 laa tgk yer..
ke.. aku yg lambat tgk?
err -____-




habis nonton, kitorang g makan!
oyeahh part yg paling aku suke.
hohoho
lokasi : pizza ioi mall
haha abg remmi belanje lagi!
wahhh seronoknye hidup aku semalam.
haha tapi yg x best nyer, perut aku kembong dah.
macam belonnn =.=
jomm tgk picta kitorang!


meet tukang si belanje, incik remmi dan my sista, cik ayue.

nyummy2 kan! 

dengan incik daos. haha satu2nye adek aku~
p/s : yg belakang tu, aku xkenal sape. hikhik




Friday, June 24, 2011

a walk to remember

assalamualaikum peeps!

wahhh aku sangat happy sebab exam dah habis!
oyeahhhh
mase utk enjoy dan manjakan diri.
hohoho
sebelum 1 july, sebab aku akan start keje.
haha gigih kannn :)

'A WALK TO REMEMBER'
haa kalau dgr nie mesti yg terlintas kat korang citer nih.


betol x? betol kan3. hee
semalam aku tgk balik citer nie.
memandangkan salah satu cite fav aku yg xkan terhapus dalam ingatan aku setakat nie laa.
huhu best sangaaaat!
pe lagi, semalam feeling2 gak ler.
so sape yg xpernah tgk mmg laa ketinggalan!
hehe citer nie sungguh laa legion.
hikhikhik

bila tgk citer nie, macam2 laa tergerak hati nie.
seronok tgk orang pacaran! hehe
and sedar x sedar..
kadang2 orang yg paling kite hina tu laa cinta kite.
kadang2 orang yg selalu mendampingi kite tu laa kekasih kite.
kadang2 jugak, orang yg selama nie kite anggap kawan je bole berubah jadi cinta mati kite.
so what u guys say?
=.=
and ada satu ayat yang paling aku minat dalam citer ini is :
"you have to promise you won't fall in love with me"
siap de syarat lagi tuh bila nak berkawan ngan seseorang.
great condition jugak kan!
huhu

so sape2 yang x tgk lagi, sila2 kan laa tgk citer nie yer!
hehe okay peeps!
aku ngantok.
nanti aku update lagi yerrr.
papai~


Sunday, June 19, 2011

happy father's day ayah!

happy sunday peeps!

oyah, happy father's day to!
selamat hari ayah also!
to all daddy's, ayah, walid, abi, bapak and papa!
especially buat ayah terchinta.
INCHIK RASHIDI BIN SALIM.
Faa sayaaaang ayah manyak2!
jomm.
meet my rashidi :)





ringkasan bout my dad :
  1. ayah simple sangat. tapi baju HARUS bergosok yer.
  2. muka ayah sumpah garang gile, tapi sebenarnye penyayang. and suka berlawak. plus garang jugak kadang2 IF ada something yg x kene jadi.
  3. ayah orang kg baru jep! soo dekat sungguh kampung aku kan3 =.=
  4. sangat laa suka org bg die present kasut / jam tgn / t-shirt.(t-shirt nak warna putih je)
  5. tabiat buruk : suka sangat laa pakai baju fav die berkali2. macam xde baju lainnnnnnnnnnnn -__-
  6. besarkan kitorg ngan stail ayah sendiri. selalu jentik telinga kalau kerja sekola x siap. or terlalu nakal. huhu tp nie time kecik jelaa ehh. hehe  (sampai bila ayah dtg je nak tgk homework, semua tutup telinga! hehe takot wehh)

oke.
itu sedikit sebanyak mr rashidi saya :)

tq ayah for all u have done fo me.
banyak sgt en melayan kerenah anak bongsu perempuan ayah yg sorang nie.
macam bongsu sangat, sedangkan aku ade sorg adik lelaki.
hahaha tq ayah!
walaupun masa kecik pernah kene ikat kat gate rumah, always kena jentik telinga with u.
hehe malu oke -____-
tapi itu semua laa yg menjadikan ape FARAHIN jadi sekarang.
segala tunjuk ajar ayah sangat faa hargai.
tq manyak2 sangat ayah! 



Saturday, June 18, 2011

percaya padaku

selamat pagi peeps!

hari nie hari sabtu yg sangat indah.
haha meriah jugak kawasan rumah aku harini.
sebab jiran chinese aku kawinkan anak laki die.
sangat laa meriah oke.
especially dgn kereta2 yang sangat laa mewah -__-
nak pinjam jap bole?
haha

okay refer to tajuk jomm.
oh before tuh sedaap x lagu tema blog aku kali nie?
hahaha itu laa tajuknya.
'percaya padaku'
actually nie lagu fav kakak aku, so aku curik jap and letak kat cni.
hahaha sorry along!
jom tgk lirik die oke.

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku


p/s : haha sekadar suka2 je oke. so what u guys think? lagu yg before nie lagi best ke lagu nie? haha =.= oke aku kena study sebab aku ada 2 paper next week. wish me luck peeps! papai~

Friday, June 17, 2011

3,2,1 CINTA

hye peeps!

pernah dgr citer 3,2,1 CINTA ??
haa semalam aku and adik aku g tgk.
haha semangat x semangat.
habis je sekolah die, aku teros agkot die.
kuikui
sebab movie pukul 2pm.
so alang2 die habis, baik tgk awal en.
and sangat laa best sebab x ramai orang!
well citer melayu selalo camtu -__-
kecuali nur kasih kot!
hehehe


pada aku, citer die simple.
and biasa2 aje kot.
xde laa impak yg mengingatkan aku sangat.
haha xde perasaan =.= 
cite dier tentang minah tomboy, si SAM.
lakonan diana emir tuh.
Die sibok kejar si NAZRIL (farid kamil), mamat hot kat kolej dorang.
macam2 effort die buat nak pikat si nazril.
tapi on the other side sebenarnya menunjukkan die seorang yg cool.
sebab die x kesah ape org cakap walaupun perkara tu memalukan die.
kira, berani mati ah.

tapi die jugak ada sorg kawan baik yg sanggup tunggu die dari part 1 sampai part 8.
ish3 x grad2. haha
yg nie watak si pierre pulak.
haha orang panggil die dalam cite nie is 'ayam'.
ayam nie menaruh hati kat sam tu walaupon sam tuh kasar.
seadanya laa die terima.
bagos enn!
kadang2 orang yg depan mata nie sentiasa tggu kite, kite x nampak.
nak jugak kejar yg hujung dunia.
biasa laa manusia, xpernah nak bersyukur.

pada aku, citer nie ada moral dari segi friendship, family and love.
tapi banyaknye friendship.
friendship si ayam and si sam tuh.
korg g nonton laa yer.
citer die xbuat korg kering gusi punyer.
kelakor jugak.
hahaha



Tuesday, June 14, 2011

thanks sayang2!

salam semua!
happy wednesday people!
okay aku sangat laa letih sebab baru pulang dari clas yer.
tapi xpe, sebab dapat hang out dgn rakan2 baikku tadi.
wee~
mood : SERONOK!

Tadi aku keluar dengan ENO and ZETY.
Dorang nie memang ler kawan sampai mati aku sejak dari sekolah.
Huhuhu
Dah lama jugak xjumpe eno.
last2 die ambik aku kat kolej tadi.
dan harini ialah LAST CLASS!
hooraaaay!
Err tapi next week exam sudaa -___-

haha nie time2 kitorang skola dulu.
memang muka innocent je semua =.= 

So tadi dorang sampai lebih kurang 11.45am camtu.
Memandangkan aku pon sangat laa lapa, kitorg g melantak dolu!
Huhu lagi sekali aku kunjungi YATI AYAM PERCIK.
haha 
macam xde tempat lain kann.
sebenarnya aku xtau nak lepak mane.
sebab bangi sangat laa banyak kedai makan.
-____-

Jom tgk picta ape yg kitorg melantak tadi.
haha sampai2 eno bergaduh2 dgn ayam yg die makan sendiri.
Hehehe

 meet ENOVEETHA :) 
perghh nasi u memang banyak dear! hehe

 ini ZETY. 
'org tgah bahagia'. and muka hang xley blah ah. haha

 air2 yang sgt sedaap ye.
air mata kucing sejuk and soya cincau :)

oke muka aku sgt x senonoh.
nampak sgt kebulur -__-

oke tu je aku nak share harini.
buat mase nie laa.
haha
sepatutnya aku ikot tema wordless wednesday nie!
tapi nanti2 laa.
haha

esok aku plan nak tgk 3,2,1 CINTA!
dah lama gak x berkunjung ke panggung2 wayang.
haha thanks to my brother, daus yg sudi nak belanja!
walaupon aku terpaksa membawa kereta yg sememangnya aku sgt malas nak bawak.
=.=
tapi org nak belanje punye pasal, OKAY punyer!
haha
jumpe lagi people!
^_^

Monday, June 13, 2011

wedding aku nanti?

Assalamualaikum people!
Wahh dah bersarang jugak ler blog aku nih rupenyer.
Kuikui
Beberapa hari dan minggu yg sangat laa sibuk.
Assignment aku yg berlambak akhirnya melabuhkan tirai.
Haha semput aku buat.
Alhamdulilah ah habis gak.
Aku tak banyak masa nak on9 fb apatah lagi laa nak tulis entry baru.
Tapi well, bila ada kesempatan mestila tulis en3.
Hehehe

Korg perasan x hampir setiap hujung minggu mesti laa ada majlis kahwin en.
Cousin aku pon banyak mendirikan rumahtangga bulan lepas plus bulan nie jugak.
Hahaha
Berlumba-lumba aku tgk.
Dari satu rumah ke satu rumah.
Kadang2, on the same week bertembung laa wedding sedare and sedare.
Then keliru nak g yg mana kan! Haha
Bila tgk cousin2 kahwin, mula laa aku un berangan2 kan.
Haha gatal sungguh anak rashidi yer -___-
Aku bukan apa, excited tgk persiapan2 mereka.
Huhu plus sgt laa cantik kan mereka2 yg akan mendirikan rumahtangga nie.
Yelah kalau si perempuan, mesti tampak lebih kurus dan manis je muka.
Kalau lelaki pulak, confirm laa hensem belaka!
 Hehehe


okay nie aku and kembar aku.
Haha xlaa, kakak sulung aku :)
Time nie kat wedding cousin jugerr

Macam2 tema wedding zaman sekarang nie.
Ada yg ala2 arabian, tradisional, modern.
Kadang2 ala2 fairytale pon ada!
Hahaha mesti macam cinderella en3.
Huhu
Aku selalu gtau ibu and kakak aku.
Kalau turn aku naik pelamin nanti aku nak ala2 garden gitu!
Nak yang simple je, taknak sarat2.
Haha berangan memang terbaik kan.
Plus aku sangat laa mengimpikan utk buat tema warna silver and grey.
Wow ohsemm gituh.
Tapi berangan jelaa aku.
Sebab calon un xde lagi oke -____-
Haha aku pun x terasa nak memikirkan ke arah itu buat masa sekarang.

 Haa perfectly! aku nak baju kahwin aku colour nie -___-
santek kan!

p/s : ini semua hanyalah sekadar angan2 yer anak2! haha sebab aku pon xtau sampai ke x aku ke arah tu kan. yg penting aku xnak langkah bendul! nanti kakak aku mintak macam2! uish3. x adil x adil. haha

Wednesday, June 8, 2011

terima kasih Ya Allah

Setelah sekian lama.
I'm back!
Wahh lamanye x tulis entry baru.
Sangat rindu okay dekat blog kuh ini!
Okay so jom kita start cecite.
Haha

First of all.
Nak cite pasal harini 8 JUNE 2011.
Harini result exam aku kuar sudaa.
Sumpah nak tido malam tadi mmg x tenang.
Sekejap2 bangon.
Takot -___-
Aku sengaja x check awal2.
Lepas clas habis pukul 11am tadi, aku gerak balik rumah lu.
Nak relax2 dolu, baru check!
Sebab aku betul2 laa xbley tahan takut itu.
Hohoho
Pastu nak xnak, aku check gak ler.
Alhamdulilah result OK :)
Apa yg aku bole katakan, alhamdulilah.
Terima kasih Ya Allah memberi aku peluang dan kejayaan.


Pada aku apa2 peningkatan tu di kira kejayaan.
X kira laa peningkat yg sedikit atau yg banyak.
Kan.
Jadi aku sangat laa bersyukur utk pointer kali nie.
Even xlaa mencapai terlalu tinggi, tapi aku tetap bersyukur.
Plus ayah kata :
"Good. Improve than last sem.Keep trying!"
Thanks ibu ayah.
You guys yg banyak bg support :)
Love yaaaa~