Saturday, December 1, 2012

Let Allah judge us

Salam saturday people!
And hello December!
So, as December has come and visit us, let's make some NIAT for this month.
Me already have my target, how bout you guys?
Make it now!
Do not wait until new year only. Now also we can have a target right?
(Every month pon bole. Hehe)

Alright.
For the topic for today was, "Let ALLAH judge us".
Few days before, when I login to my twitter account, there were many things I realised.
Especially for those people who always 'perli' other people.
Do not 'terasa' with what i'm going to say here.
Macam nilah ye semua.
Kita ni manusia biasa yg tak lepas dari buat salah.
So, kadang2 kita akan berkecil hati dgn tindak tanduk org lain, percakapannya.
Tapi kita kena open-minded la sikit.
For sure lah ada jugak org yg terasa hati dgn tindak tanduk kita, percakapan kita.
Right?
(angkat tangan kalau setuju! yeay!)

Apepun orang tu buat, siapa kita untuk menilai?
Sedangkan Allah bagi kemaafan utk semua hamba2 Nya.
Inikan kita.
Wahh org buat salah sikit, nak hukum. nak kutuk. nak tweet.
Kalau awak tu buat salah, ada nak tweet? ada nak share?
Puiii betul.
Kita nis epatutnya bersyukur dgn apa yang Allah anugerahkan.
Jangan terlalu nak mencari kesempurnaan sedangkan diri sendiri pun tak berapa sempurna.
Berlembut hatilah dalam menerima sesiapa pun seadanya.
Seriously. If we can forgive them for what they've made, we will feel calm in our heart.
Allah is always with us.
Why we need to worry?
Kala org nak bercakap, let them be.
They don't even know us, so biarkan.
^_^
Happy weekend peeps!


ASSALAMUALAIKUM SEMUA! 






Wednesday, November 28, 2012

mana hilang woi?

Hai assalamualaikum everyone!
Wow its been too long since i'm not updating anything here.
Ouh sangat pemalas farahin ni!
grrrr
Actually, not really pemalas.
 But sometimes you have something urgent and need-to-do things to complete.
So i prefer that things first! 
Hehe

So today I would like to share something about Johor Bharu.
And yeah, first I am not Johorean.
I'm just gonna to share a bit because I just love johor and i have went there for 3 times.
(okay 3 kali je, da nak share2. whateverr!)
And, if u guys want to know...... I love Johorean!!!!!
Sampai 1 tahap, i told my ibu that i just want to married with Johor people! 
Haha farahin, you are so gedik!
The thing is, I love to be in Johor and easy i can often visit Singapore!
Haaaa nampak tak permainan di situ? Hee
So any johorean here? Hello? Haha!

Okay. Last week me and family stay at Embassy Hotel in JB.
The hotel or i can say it apartment, it was just nice.
everything goes well and i love the environment!
But the most surprisingly was, there are too many car wash along the street!
Along the street okayyy. pls noted. 
Ya Allah, too many okayyyy.
Dalam 1 jalan, we can say there are almost 10-12 of car wash places.
Like seriouslyy, in KL ingat senang ke nak jumpa car wash banyak2 dalam satu jalan?
=.= 
Not at all laa.
And the best part was, tempat diorang murah2!
For my dad's car it just rm10!
Since my father's car are bigger than the normal car. 
(mungkin sbb tu 10ringgit. kalau normal, 5-6ringgit je. murah kan!)

this is the placee! thumbs up!

Sepanjang kat JB, makan semua makanan ringan2 je.
Especially kat hotel!
Sushi, mcD, breads, koko krunch.
Banyak kan? nampak tak?
Ibu yg prepared all this things.
And yeahh, kat sana pon banyak jual durian like Kl now!
So, kitorg makan durian tak hengat dunia!
It was really awesome memories especially when all your family members were there!
Seriously i feel like going for a holiday lagii!
Urghh
(jgn tanya mana tmpat2 best kat jb, sebab my dad just bedal je. plus we are not johorean maaa.
but semua tempat yg we pergi sangat awesome!)

Okay guys.
I've made this entry for suka2 since I just came back from JB. 
Actually there are many more things I would like to share.
But for this time, maybe only this.
So check this out for the picta there!
(banyak gamba kat hotel je.sebab keluar tak bawak camera. haha)

meet my ibu :) 

 the only brotha! 
 rashidi's daughter :)


sushi anyone? 


Monday, September 24, 2012

Day By Day

Salam Isnin everyonee.
Dah hampir 3weeks aku kat ukm, and continue my studyy for my final year.
Hooreyy!
But i don't know why, but i felt ike something was not right in every single things that i do.
Feeling lonely in college makes me felt like i wanna stay at home each single day!
But i know, i can't.
So, let me tell a bit how was my class going on.

On monday, there will be only 1 class.
ONLY okay.
Haha tuesday for only 1 class too, but difference for wednesday which is from 9am till 1pm.
Its quite pack on thursday. (actually really pack!)
i got 3 classes straight from 11am till 2pm.
zZzzz mengantok tawuuu =.="
on friday, i am so sick sebab ada clas petang till 5.30pm!
grrrrr~

we are statistics students! :) #PPSM #UKM


tapi yg bestnya, every weekend i would never give a chance utk balik puchong
well, sebenarnya mmg kena jumpa ibu everyweek.
cepat rindu!
biar lah org nak kata apa, manja or what.
its my home, my family, and my money woi!
haha kesiaaang yg duk jauh2.
berhenti lah cemburu dgn orang.
okay?
hehe bai!

meroyannn! 

OKBAI! 

Tuesday, September 11, 2012

NEW SEMESTER. SENIOR YEAR!

Assalamualaikum everyone.
Today is 11th of September 2012.
My second day of new semester. in my 3rd year!
Woh now i am a senior among juniors!
Hahaha *devil laugh*

For the 1st week, there will no busy at all.
Chances to watch movie and everything are there!
HAHA
But for the 3rd year students like me, i have to well-prepare my beginning thesis or i can say i have to draft it first!
But yet, i need to meet my mentor first, Dr Nora Muda for all the details.
I don't even know yet who will be my supervisor later.
And i keep praying to say that Dr Nora will be the one.
Hehe she so nice!

So, my aim for this semester on my final year, I will do my best and try to be chill with my thesis assignments and any other projects.
Hopefully everything will be done on the date they require.
Wish me luck people!

May ALLAH always give me a chances and always give me HIS rahmat.
Aminn 

Friday, August 3, 2012

Ramadan Bulan Mulia

Assalamualaikum everyone.
Hai, its been so long never update my lovely blog.
Well, harap tak terlambat nak ucap Salam Ramadan semua! 
Banyakkan ibadah dan amalan.
Semoga semua yg kita lakukan dgn ikhlas diberikan pahala berlipat ganda :)
InsyaAllah.

Bulan Ramadan ni bulan yang paling mulia dan suci.
Alhamdulilah tahun nie aku berpeluang bukak gerai di bazar Ramadan.
Pengalaman yg menyeronokkan bila kita menyediakan sesuatu untuk umat islam berbuka puasa.
Di samping mendapat pahala, niat aku adalah untuk berkongsi apa shj dgn mereka yg memerlukan.
Ustaz Don pernah cakap, bila kita memberi sesuatu juadah kepada mereka yg berpuasa, ganjaran puasa kita berlipat ganda dgn pahala org yg berpuasa tadi.
So, perbanyakkan amalan peeps.
Lakukan sedekah sebanyak mungkin.

The second thing happen is i'm getting my result already.
And alhamdulilah again, Allah bg peluang sekali lagi mendapat pointer yg bg aku cukup baik.
Walaupun tak setinggi dan tidaklah mendapat anugerah dean, aku tetap bersyukur.
Semua anugerah yg Allah bagi tu amat berharga.
Dengan ibuayah yg sentiasa memberi support yg tak henti2.
Result tu mampu membuat mereka tersenyum dah melebihi apa yg cukup utk diri aku.
Terima kasih Allah.



Friday, July 13, 2012

PERASAAN HATI

Hye everyone.
After few years, baru lah nak share this thing.
To be strong after ditinggalkan pleh seseorang tak mudah kan?
Kalau mudah tu nampak sgt takde perasaan. Haha. 
Sape baca entry before, mesti lagi faham. Hee

So, let's start. 
Few days before, I've been stalk someone that i used to love before.
It's normal kan?
Jangan nak tunjuk hebat sgt lah tak curi2 stalk org yg pernah jadi org penting dalam hidup kita.
Tak semestinya kita MASIH menyimpan perasaan, sebab tu kena stalk.
TIDAK.
Tapi sebab kita masih concern, yg menyebabkan kita nak tau condition orang itu.
Jangan malu untuk mengakui yg kita masih ambik berat.
Ambik berat tetapi hanyalah sebagai status SAHABAT sahaja tak salah. 
Itu lumrah hidup.
Hakikat duniawi.

Ini luahan perasaan yang biasa di dengar.
 Kadang2 kita rasa macam loser je kan sebab he already have someone?
Lepas tu nak fikir sgt yang mungkin kita tak sempurna.
Allah cipta manusia nie masing2 ada kelebihan.
Kalau dia tak nampak kelebihan kita, biarkan.
Mungkin orang yang ikhlas mengenali kelebihan kita belum tiba lagi.
Mungkin Allah menetapkan masa untuk kita perbaiki diri kita terlebih dahulu.
Jangan tipu perasaan bila kita rasa macam kalau boleh nak balik ke masa dulu utk perbetulkan semuanya. kan?
Tapi ada masa jugak kita taknak balik ke masa dulu.
Kenapa?
Sebab kita taknak ulang kesilapan2 yg pernah kita buat, taknak harungi balik kehidupan dulu di mana kita tak dihargai langsung.
Menyesal atas segala perbuatan atau percakapan yang tak baik itu adalah penyesalan.
Menyayangi orang yang salah itu adalah percubaan.
Jangan pernah kita menyesal menyayangi seseorang sebab kita kena akui, sedikit sebanyak dia memberi satu sinar dalam hidup kita.

Aku akui suatu ketika dulu aku rasa aku sangat lemah bila ditinggalkan.
Ada banyak kisah di mana,
Ada yang sampai merayu2 taknak ditinggalkan. 
Ada yang sanggup buat apa je untuk terus bersama.
Tapi selagi kita masih waras, jangan lah terlalu memuja seseorang tu.
Dia bukan untuk kita mungkin.
Bila tertulis sampai situ je hubungan seseorang, mungkin itu yang terbaik.
Tapi kena ingat yang manusia boleh berubah.
Hidup nie sementara je.
Kalau kita sibuk nak membahagiakan pasangan yg belum tentu jadi pasangan akhirat kita buat apa?
Kenapa nak rasa sunyi kalau masih ada ibu dan ayah yg sentiasa menyayangi kita?

Hidup ini selalu berputar, tak selamanya kita berada dibawah dengan semua kepedihan dan tak selamanya kita berada diatas dengan segala kesenangan. 
Allah Maha Adil.
Hanya Dia yang tahu mana yang terbaik untuk hamba-Nya.
Melepaskan bukanlah pengakhiran tetapi satu permulaan awal untuk kehidupan baru.
Kita harus melepaskan seseorang kerana kebahagiaan kita tidak tergantung padanya.

Kita lepaskan seseorang sebab kita sedar yang kacak,cantik dan istimewa belum tentu yang terbaik buat kita.
Kita kena ingat kalau Allah mengambil sesuatu, 
Dia telah siapkan pemberian yang lebih baik.
Kegagalan tidak bererti kita tidak mencapai apa-apa, namun kita telah memahami sesuatu. Segala sesuatu ada waktunya, ada saat mempertahankan, ada saat melepaskannya. 



"Kadang2 Allah mempertemukan kita dengan orang yang tidak tepat sebelum mempertemukan kita dengan orang tepat supaya kita bersyukur akan kurniaNYA dan belajar daripadanya. "

Tuesday, July 3, 2012

when my heart has to say something

I miss people easily. I remember people easily. 
But I don't forget people easily. 
I have this weird thoughts every night about what had happened through out my whole life. 
Mostly, about all of the human beings that has been in and out of my life.

Make it this way,
I do miss some part of my past. Who doesn't ? 
As much as you hate it or you're forcing yourself to hate it in order to forget about it, sometimes you do miss it. 
Lumrah hidup, setiap manusia di beri kenangan yang berbeza-beza. 
Kalau semua ada kenangan yang sama, mana nak datang perbezaannya. 
Semua takkan sama, hati kita pun lain-lain.



When you kept missing something that still haunts you to let go but you still can't.
When all of the good and bad memories together still lingers in your brain cells.
And you burst into tears, unintentionally.

Yes, sometimes we do miss some things that we shall forget a long time ago.
The thoughts of your brain can fool you, but not the thoughts of your heart. 
When there's a slight tick in your heart that tingles remembering all the good and bad times in your past, I know there's nothing much we can do. 
But..yes, I admit. 
I do miss it at times.

There's one thing you ought to know,
It doesn't mean if I miss someone, I miss our memories, 
I desperately want them back in my life.
I moved on, but I won't lie to myself if there are times my brain won't digest the fact that some things shall be forgotten. 
That's who I am, I don't forget things that puts me through so much pain, 
I kept forgetting them on and on. 
Because the more I force myself to forget about it, the more I felt it hits me to the core.

And, it doesn't mean if I remembered all the pain and heartache I've been through I'm gathering all the heartache and revenge all over my veins. 
No.
It's just something I remember, of what I had in the past.
Nothing more, nothing less.
But mostly, not wanting anything back.
Please don't underestimate the way I miss things.
Maybe we can just accept the fact that I don't forget things, and I'll accept the fact that some people walk away.



Special thanks > LTG :) 

Monday, May 28, 2012

Update

Hye everyone.
Wow lama tak update.
Busy sangat. Final dah dekat.
FOCUS.
Hee so now i would like to share something with you guys.
Sekarang nie faa tengah addict with cerita "Endless Love".
Diorang kata adaptasi cerita Autumn In My Heart.
Haa tengok kan2? Cite legend tuh.
Hoho

Tapi bukan nak cite tuh.
Haha. Dalam dok sibuk study and menyiapkan assignments, ada je yang menganggu faa dengan kata2 yang kurang enak.
One of it, people keep asking :
"Hey, where's your boyfren? .. Haa? You're single now?"
zzZzzZzz
Kau ingat kau hebat ke kalau ada boyfen?
Aiyo apa nak jadi orang sekarang.

2nd, they ask :
"Why ah I tengok you always balik rumah je. Tau la rumah dekat"
Hamboi3.
Tang tu pong nak jeles haa.
Apa kejadah lah sampai situ pong nak sibuk.
Dah tu ayat perli pulak.
Aku duk rumah, study. Bukan berjalan je.
Jeles lah tu rumah aku dekat.
Haha :D 

Kalau nak layan, memang tak habis.
Perangai manusia, ada je nak di cakapkan. 
Udah2 la mak jemah, tak bek tau sibuk2 dalam hal orang lain.
Ish3 tak berkat hidup.
Lagi2 kalau sampai menimbulkan fitnah dan ketidaksenangan pada orang itu.
So renung2kan!

Nextweek studyweek, then final.
Well, i have to say goodbye to fb, twitter and blog!
Aiyak. 
Tapi takpe, tak sampai 1 month pon.
Lepas tu hadap laa haa lappy nie.
Kuikui Bye peeps!
^__^

Monday, May 21, 2012

No title

Ketika air mata menitik di pipimu
Saat kau masih peduli terhadapnya
Dan dia tak lagi mempedulikanmu
Meski engkau  masih setia menantinya

Manakala dia bisa mencintai selain dirimu
Namun kau tetap tersenyum bahagia
Dan terucap jujur dari mulut, lalu berkata
Aku turut bahagia dalam kebahagiaanmu

Jika cinta bertepuk sebelah tangan, lepaskan tanganmu
Terbanglah...

Credit to mr AA :)
thank u! 

Sunday, April 29, 2012

The Avengers was awesome!

Hye everyone.
Well, last night I went to watch "The Avengers" with my family.
Aha at the first I am not really know what this film is all about.
Basically, I just know that in this film there is a  combination of Captain America, the Hulk, IronMan and the Black Widow.


The main actor and actress was 
Samuel L. Jackson as Nick Fury, 
ScarJo as Black Widow, 
Chris Evans as Captain America, 
Chris Hemsworth as Thor, 
The Downey Jr. as Iron Man, 
Jeremy Renner as Hawkeye 
and 
Mark Ruffalo as Hulk. 

12.15am was the show.
I'm afraid that I will be sleeping. Haha
But I'm not.
So, yeay!
Seriously speaking huh, the Avengers was SUPER DUPER AWESOME people!
Sangat sangat BEST okayy
Those who doesn't have any intention to watch, please change your mind set.
You will be not dissapoint.
Trust me yaw

Aha i am so in love with the Mr Barton in this movie!
"The Hawkeye"
He was hot! Haha
And yes, i'm really admire the black widow, Miss Natasha Romanoff.
She was beautiful and smart! 
Ouh ya, as well, th IronMan.
Serious, he was too funny and always funny.
Haha please go and watch people.



I am very impressive with the Hollywood's production movie.
They always think beyond our imagination.
That was cool.
Well, i will go for the second time to watch again.
Haha 
Berbaloi sangat.

Them! <3 <3 


Sunday, March 25, 2012

Jodoh? Bersabarlah :)

Hye everyone.
Let's make a small topic on 'Bersabar Dalam Menanti Jodoh'.
Hee ni semua gara2 tengok Irma Hasmie bertunang.
Its really sweet how she met her soulmate yaw.
Semoga ada peluang itu untuk aku kelak : )

Kalau di ikutkan, kebahagiaan di dunia ni  hanya sesaat je. 
Then kenapa kita kena tukarnya dengan timbunan dosa yang bakal menjadi seksa di akhirat kelak?
Kalau kesusahan di dunia pulak, hanya sementara. 
Kenapa kita nak berhenti bersabar menghadapinya?
 Padahal buah kesabaran adalah manisnya nikmat abadi di Jannah-Nya kelak :) 

Jika kita belum mampu menikah maka bersabarlah.
 Mendekat diri kepada-Nya, pasti Dia akan anugerahkan ketenteraman dalam hati hingga tiba saatnya menjemput kekasih hati.
Jika pencarian kita belum juga dipertemukan dengan tulang rusuk kita, mungkin penantian ini adalah ujian atas ketaqwaan kita.
Mungkin lamanya penantian ini juga disebabkan kelalaian kita. 
Sentiasalah cuba untuk muhasabah kekurangan dalam diri. 

Kita inginkan Allah segera memberi.
 Tapi kita lupa kita tak menyegerakan dalam melaksanakan kewajipan, menunda-nunda solat namun menginginkan jodoh dengan segera.
Tak malu ke ? =.=”
Kita kena ingat, sesungguhnya pasangan hidup, adalah sebagai teman berjuang. 
Berjuang bersama terutama dalam membangun cinta kepada Allah.

Paling penting, Jangan IRI. 
Jangan pernah IRI melihat kebahagiaan yang orang lain dapat.
Bersabar lah. Mungkin belom masanya untuk kita.
Aku sering ingat pesan ibu.
Di mana Allah sentiasa bersama orang-orang yang sabar. 
Sabar bukan bererti duduk diam tanpa usaha.
Sabar adalah tabah ketika apa yang di dinginkan belum kita dapat.
Sabar adalah tabah ketika dugaan datang mengiringi kesedihan.
Sabar adalah tetap teguh dalam ketaqwaan, meskipun hadir berjuta dugaan hidup.
Sabar adalah pasrah pada kehendak-Nya, dengan tetap berikhtiar sesuai petunjuk-Nya.

"Berusahalah.
Tetapi dengan sentiasa meletakkan kesabaran atas usaha itu.
Allah akan permudahkan segala yang kita inginkan, dengan syarat tidak lupa kepadaNya dan berserahlah kepadaNya :)"



been busy

Hye everyone.

Aha, lama sangat dan sangat lah tinggalkan blog.
Never update the new entry EVEN sebenarnya banyak sgt things to share.
Hee

Sekarang ada kat rumah. yeay!
Aha baru habis study tinjauan, and time for sleep actually.
Well, bukan sengaja tanak update, but masa tak mengizinkan.
There's so many things nak cover up and lots of assignments are waiting.
Urgh semester ni letihhhh =.=

But whatever it is, i'll do my best and get the best result.
Thats my promise to IbuAyah :)
Well peeps. I better have a sleep now.
Or else ayah will come out and marah2 sebab still main lappy at this hour.
Hee Nite peeps!
^__^

Monday, March 5, 2012

My 21st Celebration Day :)

Hye Everyone.
Aha today is already 5th of march.
On the 3rd march, I was celebrating my birthday celebration with all closes family and my friends.
Thankyou to all of them.
You guys makes my party perfect and meaningful to me :)
So Much.

So, there's so many things that I wish for since my new age.
It is not just a number, but more to how matured are you now to continue your life.
With new age, new environment and maybe a new people who will come and walk away from your life.
It is not the present that i wanted/waiting for.
It is complete already with those people's wish and doa for me.
Thankyou guys.

Especially to my family.
For making a great party and very suprising me.
For all friends, thankyou for being there with me.
^__^

 happy 21st to me. haha!

 my besties :) 

 together we are. SMKS1 students rocks!

 i really hate the thing yang adik spray! urgh =.= messy already

 coursemates :)

 friends from ukm. thanks for coming :) 

 musical chair! yeay

 my little twins. aha to be correct, my eldest sister :) 

 meet my everything, ibu :)

aha. don't think too much. they're playing the 'twister'. haha best!

Aha.
That's all I wanna to share.
Next coming is my besties birthday.
Hadoi, what to buy.
=.= 

Tuesday, February 28, 2012

manusia ni banyak ragam

Hello everyone.
Hai.
What a long time, i've never wrote anything here.
In my own blog. my own entry.
Guess why.
Hurm it's nothing actually.
Aha.
Cuma sikap malas dah mula merebak + tanak sakitkan hati orang.
:)



So let's make a topic.
In life nie kan, sometimes kita tak boleh nak puaskan hati SEMUA pihak.
Correctly, SEMUA ORANG.
Kadang2, kita sampai tak boleh nak kata apa2 langsung.
Utk semata-mata nak jaga hati orang lain.
Tapi pernah tak fikir, segala apa yg keluar dari mulut seseorang itu adalah pendapatnya.
Pandangannya. Dari sudut pemerhatian dia.
So kita tak boleh la simply marah, and terasa atau nak naik angin.

And i am really2 annoyed with those people yang suka sgt luah perasaan kat alam siber.
Such as FB, Twitter and anything else yang i pon tak sure nak state.
Because I just have this two.
Wakaka.
Back to story.
Ada pulak one type of person yg suka comment at status or any update that we made, but not in a nice way.
Sometimes, dia nak mengingatkan kita.
Tapi caranya salah. 
Ada yg sampai salah paham dgn status kita tu, and nak caci maki teros.
'What the fish' are you guys doing on my status huh?
Kan tak elok org2 baca perkataan2 yg tak baik.
Manusia ni pelik kan.
Kadang2 cepat sgt perasan. And terasa.

Ada lagi satu yg aku tak paham.
 Tentang 'perasaan kita terhadap seseorang'.
Aha. I am not good in this topic actually.
But I would like to write a bit what has been happening in this real life.
If i've fallen for someone, that is my privacy.
Jangan la sibuk nak ambik tahu atau lagi tepat, mind your own bussiness.
Haha oke kasar. Sorry.
Macam nie laa.
Kadang2 kita tak yakin dengan apa yg kita rasa.
Yes, kita boleh ambik 'your advice' sebagai .. mungkin peringatan.
Tapi jgn la terlalu berlebihan dalam 'menyindir'.
Hey I ada perasaan. Kalau you nak dia, just go and get him.
Haha he is not mine at all. 
And I know that he won't be mine.
Again?
Huh.

Alright that's all.
Sebenarnya banyak lagi kerja nak di settlekan.
Tapi kesian tgk blog ni kosong.
Haha got to go.
See ya peeps! 
^__^


Tuesday, February 21, 2012

Sakit di Sem Baru

Hye everyone.
Harini masuk hari kedua sem baru bermula.
Class so far okay, kesihatan yg so far ta okay.
Malam semalam boleh pulak badan menggigil kesejukan and bahang je rasa badan ni.
Demam terok =.=
Alhamdulilah harini dah okay sikit.
Thankyou to yana yg sudi beli makanan and air panas utk aku :)


Wednesday, February 15, 2012

hello new sem :)

Hye everyone. 

Semalam already got the result for last sem.
Alhamdulilah, thankyou Allah :)
Ayah kata, besar apa kita usaha, Allah mesti hadiahkan ganjaran setimpal dengan usaha kita.
Ahaa and ayah sangat gembira dengan peningkatan itu.
Thankyou ayah and ibu for the understanding.

So, since result dah keluar.
Sem baru nak start da.
Next monday,da mula start class 'baru'.
Statistician dengan statistician.
Mathematician dgn mathematician.
And actuarist with actuarist. 
But still in the same fac hah.
I can still meet up with my friends! 
Yeay.

Jadual for next sem ta berapa padat if tgk keseluruhannya.
Ada space for myself. Ada masa utk buat tugas2 lain.
Ahaa tak campur tutor class yet laa.
So far, yang aku dah susun, rabu paling pack.
Aha from 9am till 6pm.
Urgh after zohor je tade rest. Class straight!
Tapi takpe, just for one day.

So, to be prepared, esok nak beli all stuff utk masuk kolej balik.
Aha, masa utk belanjakan voucher kerajaan bagi tu.
Hehe
Okbai!