Monday, January 31, 2011

girls :)

nak excitehye korangg. entry harini nak bilang yg wa dah ade fon baru! hehe seronokkk. thanks to people2 yg bantu wa dapat harge baik punyerrr! huu. tapi entry harini bukan nak gtau aku beli fon baru der, tapi nak nyatakan betapa excited nyer nak jmpe BFF esok! suke3! x sabar... haha dah lame x lepak ngan korang! winduuuuuuuuuu. biar aku kenal en satu2 girls dalam click nie. huhu

i. Nurhidayu Zirman @ ayue cartopo! hee


ii. Natasha Rosli @ tacha ticot 


iii. Izzati Kamarudzaman @ zetyy
iv. Enoveetha Bhaskaran @ eno


v. Norasykin Sirun @ chic buble

haa cun cun kan? huuu jom usha lagi gambar2 kitorg. actually banyak giler weiii tapi xkan aku nak upload semua kott. huhu check this out :)


time raye nie, dari shah alam g lepak giant pulak. haha perkara wajib :)


 location : ayam penyet ioi mall. berbuka puasa dgn diorg :)


dinner time with eno <3

deepavali. location : rumah eno. nak muruku lagi bole3? hee


vacation + reunion kitorg! wee seronok giler time nehhh. jomm pegi lagi weiii. haha
location : port dickson


tgk nuka2 x matang. haha time school dulu kottt. wee miss giler~


senget! haha raye time.. seronok! mwuah2 girls


bowling time!! wee kitorang mmg hantu bowling. sape beran? jommm! haha


 tacha ngan aku. time raye openhouse kottt. huuu
location : rumah aku ler. haha


mereng kan3. dalam toilet un jadi ler snap picture! haha love you guys <3


okay. tu jep yg sempat di download. esok aku nak lepak dgn mereka2 di old town. tempat fav kuhh! haha. sape nak belanje nie esok??? *wonder who* haha tgk lah kalau2 aku murah hati. haha! jumpe esok girls! mwuah2. ade story mory paen nak citer. plus nak tggu citer hott dari korg jugakkk! haha im waiting darl! wee~ esok kalo aku rajin, aku upload gambar2 kami2 yerrr. hehehe nak testin2 phone baru. huhuhuhu. :)

Friday, January 28, 2011

jangan mencari yang terlalu sempurna

'Kadang2, sukar kita akui sebenarnya kita sendirian..walaupun ramai org di sekeliling.'
'Kadang2, tanpa kita sedari rupanya kita berteman..sedang diri berasa sendirian.'

Jika kamu memancing ikan.. Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ... Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu... 

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.. cukuplah sekadar keperluanmu.. Apabila sekali ia retak.. tentu sukar untuk kamu menambalnya semula... Akhirnya ia dibuang.. Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi..

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.  Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya...  

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal..  

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.. yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU.. Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain. Kamu juga yang akan MENYESAL..




by : Dato' Dr Haji Fadzilah Kamsah :)
p/s : renung-renungkan dan selamat beramal! hee 

Wednesday, January 26, 2011

25th january 2011

hye people! lagi sekali aku tulis blog malam2. haha yelahh aku settlekan lu keje2 tutor and assigment aku. huu rajin kan3? haah rajin sgt un, x siap2 gak. buat discussion memang terbaik, tapi bile jawapan dah lain2 bercelaru derrrr! hahahaha.

okay now jom start ape yg aku buat harini. tgahari tadi dalam pukul 3pm, aku and membe baik Ukm aku KILL and ADDIN gerak g alamanda putrajaya. wee seronokkk! haha. plus x ketinggalan, aku gerak ngan aba, bestfren aku merangkap org yg sgt aku percaya :) (*aba terharu x?? ngee~) tujuan kitorg gerak g alamanda sebab aku nak belanjer si aba nie. dia dah banyak tolong aku dalam temasya kolej aku. kalo korg nak tau, die lah designer sticker and kad jemputan event kolej aku, TG2KM yg baru jep habis. huu thanksss a lott bigg aba! haha.okay sambong citer. sampai je alamanda, kitorg teros masok A&W. tempat kesukaan aba. haha! die sebok sgt nak aku belanjer A&W. soo aku un menurut sebab die banyak tolong aku. soo aku bawak lah bodyguard aku merangkap timbalan and s/u aku dalam TG. hahaha
p/s : thanks addin n kill, teman aku tadi! haha 2 jer mampu belanjo korgggg. kuikuikui <3

nie lah tempat yg aba nak makan sgt. haha (*lame gak aku x menapak kat a&w nie haaa*)


a&w float! nyummy2 wehh. aba order nie tadi. aku jadi baik pulak minum orange juice jerrr. haha 


ini lah yg aba makan. waffle :)  


nie pulak yg kitorg makannn. beefburgerr.wee~ 
p/s : addin n kill tiroo je aku makan ape. ish3


x lupe kalo g a&w, makan curly fries! nyummy2. nak lagi bole? haha

okay. selesai makan, kitorg jalan2. addin sibok nak cari novel kan3. x habis2. memang jiwa novel betol. nanti birthday kau, 1 lori aku hantar. haha! kitorg berpecah. aku gerak ngan akbar, addin ngan kill. ade perkara yg aku discuss ngan aba. huu adeloh. xley citer ngan korgg. personal okay. haha. die kan kawan baik aku, plus die org yg sgt mengenali aku satu mase dulu. soo aku x kekok nak share or citer anything ngan dier :)
p/s :  thanks aba! appreciate giler advice you tadi :) i'll practic kan. haha.

okay loh. x nak citer lebey2. haha. tapi ape yg aku ley cakap, aku sedar sesuatu  harini. mulai malam nie, aku nak buat perubahan. doakan aku tau2? semua nie aku terpaksa buat. sorry kalau ade menyakiti mane2 pihak. sesungguhnyer aku xde niat langsung. huu~

p/s : to akbar> seronokk dapat borak dgn you. next time kite borak lagi yep2.2 pon kalau kite free. haha masing2 sibok ngan assigment stuff kan. i tau you always ade when i need you. i know i can count on you. thanks yep aba. thank you :) 

p/s : to addin & kill > thank you banget teman aku harini! haha best lah korg en lepak lame2 kat bawah tadi. sampai gian nak anak kembar! haha kawen lah cepat2 eh. dapat aku rase nasi minyak. haha <3

Tuesday, January 25, 2011

merepek lagi

hye korang. dah malam camni patot org tido, aku tulis blog lagi. haha siang tadi mood x okay. otak serabut. tapi dah okay :) senag je, bagi aku cokelet confirm aku okay! haha. plus malas nak panjang2 kan isu. soo lupekan je. simple en hidop aku. haha. owh aku un xtau nak namekan ape entry kali nie. aku ngantok actually ngah wat tutor + assignment neh. haha soo lepak jap. jap g, aku sambong wat. (*tu un kalo aku larat.haha*)

erm tibe2 rase rinduu ibu. baru je jumpe semalam. ngade2 je kan3. haha. minggu nie dah start cuti midsem kan3. soo aku pulang lah lagi ke pangkuan ibuayah ku yg tip top! haha. tapi mggu nie aktiviti full loh. ade plan dgn membe, dgn kakak2 aku yg ske jadikan aku driver. haiyo. bile lah dua2 nie nak ade lesen. huuuu. hehe tapi t kalo dorg dah ade lesen, mesti dorg tggalkan aku. xmo x mo. saye x rela di tinggalkan! haha. sambong plan. manyak mende nak buat mggu nie. asyik sibuk dok urus org, hal sendiri bile lah aku nak pikir. haha. xpe, aku suke tgk org sekeliling aku happy. sejuukk hati. wee~

owh. aku nak gtaw gak aku rase nak terbang jaoh2 dua tiga hari nie. fikiran terganggu. haha jomm g genting? ade berann?? haha! aku serius nak g. tgk lah kalo ade mase t. huu. plus nak tgk movie nie. gian! haha khurafat jomm. haha tapi dah promise lak ngan kakak2 aku tuh nak tgk together2. huu t merajokk payah nak pujuk! tension aku jerrr. haha

okay lah. aku nak sambung wat tutor jap. esok nak hantar. ponat lerrr. rase nak baring tros je kat katil nie haa. haha x ley tulis panjang2. t aku merapu2 lagi. hahahaha.gudnight people! nice dream :)

p/s : seronok tadi jumpe geng2 TG2KM balik! weehuuu. happy sgt2. winduuu kat korangggg. huu terharu x?? haha. lovelovelove you guysss :))

Monday, January 24, 2011

ikhlaslah mengenali diri ini

hye korg. aku baru je sampai bilik. baru habis class. petang nie free. (seronokk) hee. mood harini sangat okay pada awalnyer, tapi tetibe jadi stress out and rase di hina. nape yep2? huu aku cume nak share something je dgn korg. kalau korg nak tau, aku paling benci di main2 kan. atau dari segi mudah di fahami, x suke dijadikan bahan taruhan atau bahan jenaka sesebuah pihak. come on lah, banyk2 org nape aku? luka yg lame kat hati aku pon belom pulih, tolong lah jgn tambah lagi :( aku x salahkan sape2. aku x tuding pon kat sape2. cuma kalau betol lah jangkaan itu, aku akan rase sedih sgt3. aku xtau lah. di sudut aku, aku rase xde yg benar di situ. knp eh? cepat percaya org ke farra? aku pon x tauu.. korg tau ker? haha konfem lah x kannn. kuikuikui.

okay sambong lagi. aku rase cam nak lari jaoh2. jerit kuat2. nak lepaskan and lupekan semua nie. bole3? nak g mane eh3? hmm. t lah aku pikir ke mane dan dimane. huu hidup kat U memang mencabar kan3. bukan subject je, tapi environment pon. plus ade org kate kat U nie lah tempat jmpe jodoh ler, jumpe kawan sejati ler and macam2 ag. tapi pada aku, semua tu andaian jep. kalau kat mane2 pon, ade je kawan sejati. asalkan ikhlas, cukuplah. kan3? :) menyayangi seseorg bukan mudah weiii.. dah sayang, susah nak berhenti. stuju x??? haha. betol kan. kite nie hidup kadang2 jumpe org yg salah, kadang2 jmpe yg betol. ikot kate hati jelahhh. senang citer. kuikui

aku dah merapu2 nie. sebab aku tgah bercelaru. haha meh aku story mory cket. aku ade kenal seseorg yg baik dgn aku. aku rase aku dah jatuh dalam golongan 'suka' kat org tuh. tapi bukan teros mendadak suke ehh. ade proses2 nyer. huu sebab perwatakan die and ciri2 die. tapi cepat sgt ponn kalau nak suka. ntahh. soo sebelom jatuh kat 'sayang', jgn biar perasaan nie farra. hilangkan cepattt!! haha. aku gurau2 je tau. sape2 terasa, sile abaikan! :))

okay lah. nak story banyak gile actually. tapi aku rase personal sgt. soo sgt x bole. hehehe sape wonder ape yg aku celarukan, silalah mesej2 sayer. dan dan je aku! haha. okay korg. t aku dah feelin better aku tulis lagii. takecare people!

p/s : Cinta dan perasaan aku hanyer utk org yg betol2 ikhlas mengenali aku, bukan untuk dipersendakan.

Jadikan pengalaman kenangan dulu satu pengajaran. jangan jadikan pengalaman tu sebagai dendam atau senjata untuk mempermainkan seseorg. Kadang2 ape yg kite buat kat org, akan jadi kat kite lambat mlaun. kan3? soo just forget everything yang dah jadi people. move on. make a new life. build a new love. enjoy your life! wee~

Saturday, January 22, 2011

mane satu?


hallo people! huu skang berade di rumah. ngah relax2 kan diri. pusing kepala lah. adeh. owh refer to tajuk. mesti wonder ape nie kan3. haha. saje post tajok nie utk info semua. haha mane lah tau ade yg confius2 ker. hahahaha. jom aku explain sket.
Cinta – Kite memang mengharapkan die menjadi milik kite. Segale ape yang kite buat, kalau bole nak die tahu and kite sebole mungkin tak nak sakitkan hati die. kite akan sentiasa berfikir tentang dirinyer. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanye kite akan rasa sunyi. kite jugak cintakan die sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je. *haha giler ayatttt*)
Sayang – Kite memerlukan die di masa kite mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kite. Selalunya kite akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kite. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuang masa die untuk mendengar dan memeningkan kepala die dgn masalah kite dan kite jugak boleh menyakitkan hati die kerana kite bukannya cinta kat die. *huu kejam kan3. kuikui*)
Suka – Kite sukakan die sebab die kelakar. Die happy-go-lucky. Bila dengan die, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Haha tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita.)
Minat – Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya. (dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi yang kita mahukan. *wah nie aku suke3. haha* )
soo sekarang korg kat kategori mane erk?? haha pandai2 lah korang pikirr. huu. kalo tanye aku, aku un xtau aku tgah rase yg mane! haha *statement x bole blah.* kuikui. tapi aku pasti dgn ape yg aku rase. itu sgt yakin. haha 1 je pesan aku, jangan tipu perasaan sendiri. tau2. korg je tau ape korg rase. kadang2 ape yg kite nafikan, itulah perasaan kite yg sebenarnye. wahhhh. haha aku dah terer bab2 nie rupenyer! kuikuikui. sape2 nak mintak khidmat nasihat, silalah comment yer. hahahahaha~

Tapi kite kena ingat tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu. kan3? hee :) 
renung2kan dan selamat beramal! :))

Thursday, January 20, 2011

Tuhan berikan aku cinta



Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta


Tuhan berikan aku cinta, by : ayushita :)




xde motif ape2 tulis lirik lagu nie. sekadar suke2. :)
p/s : people, im okay :) i just miss someone.. takecare there! hee
"there are a lot of people who call you by your name. 
BUT there is only ONE PERSON who can make it sound damn special :) "






selendang oh selendang!

hye korang! wah aku ngantok giler skang neh. huu. actlly tgah study statistic. ade exam sabtu neh. soo dah nagntok2 aku un berniat nak segarkan mata dgn berblogging. kuikui. okay lah. refer to tajuk nie. aku skang memang tgah mengumpul selendang + sangat giler kat selendang now! haha pantang jumpe tempat2 jual selendang, confirm lah aku akan benti. then wat2 tgk, pastu beli! haha taktik gedik. 2 minggu nie je dah dekat 6-7 selendang aku beli. ish3. membazir2. haha tapi aku mmg nak!! die santekk sgt sape suroh. haha. biar aku cite. dulu, aku x reti un pakai selendang2 nie. tudung je reti. huu. sebab dah terbiase tgk kakak aku yg first tu berlilit lilit, aku un gatal nak try. aleh2 skang bukan try je, mmg pakai selalu! dah pandai pakai selendang, nak pakai tudung biase tu pulak problem! kakakaka.tapi, kalo nak compare kan aku nyer ngan kakak aku, confirm ar die menang! aku nak kalahkan die. haha soo kene beli selendang lagi manyak2. betol x?? ngee~
jomm tgk koleksi2 selendang yg aku ade BUAT MASE SEKARANG lahh. haha nanti2 tambah lagi. WAJIB okehhh!!! huu jom usha..


 inilah antaranyer. nie semue yg kosong. HAMPIR semue warne ade. haha. senang masok ngan mane2 baju. rajinnyer aku lipat. semata2 nak ambik gambo. haha comel kan3? wee


 haa nie selendang2 yg aku bawak g kolej. ade kat bilik aku nie haa. ade yg beli kat sini gak. aku x bawak banyak un. ade lah dalam 30 kot. hee kat rumah de lagi. kuikui.


 selendang lagi. ish3 :D


 nie baru jgak. sebab 2 letak asing. plus aku jarang pakai! sebab colour die chumel sgt. kuikuikui. 


 yg nie semua yg bercorak. x semua aku ley tunjuk. haha sikit2 je yerk. huu
p/s : nak pinjam, roger2 wa yaw. haha


 klasik kan3. sukee sangat <3



haa nie baru je beli tadi. haha! murah lahhh sebab tu aku beli. santek kan3? saye sukeeeee

 selendang nie pulak aku tgah cube2 memakai. selamat berjaya farra! haha


selendang cam jala nie pulak aku selalu pinjam akak aku nyer. time bulan pose ritu, setiap hari aku pakai nie. simple giler. try lah! haha.


huish. banyak kerr? x pon kan3. aku nak lagiii. hahahaha. x kire, bende kite gune kot, membazir ape nyerr kan. soo rakan2, saye memang x leh lari dari selendang! hahaha. kalo x nak aku beli, jgn berenti kat mane2 kedai yg ade potensi aku akan beli nyer. haha!

Monday, January 17, 2011

TG2KM fever. haha

hallo people! lame nyerr rase x tulis kat cni. winduu tawuu! huu. refer to tajuk 2 kan2, TG2KM tu mesti ade yg x tau en3? haha TG2KM = TEMASYA GEMILANG KOLEJ KERIS MAS. 2 kolej aku kat ukm lerr. kuikuikui. semalam 16 januari, Event nie berlangsung 2 minggu. dari 27 disember sampai 16 januari. lame kan3? memang penat giler crew2 TG termasokk aku. haha. tapi seronokk okeh2. kuikui ~ Tg dah labuhkan tirai. penutup memang gempak ar malam tadi, siap ade bunge api wei. banyak pulakk tuh. huu. memang terbaik and gah giler! congrates crew2 TG2M 2010/2011!! sayang korang manyak2. hee. thanks atas semua nasihat2 yg di berikan. mwuah2 lahh. sayaaaaaaang you guys! <3
* kalo nak tengok gah ke x, usha2 lah FB and BLOG TG yeh2. nie link nyerr. utk FB : http://www.facebook.com/tg2km & utk blog : http://tg2km10.blogspot.com/ *

2nd day before event TG habis, aku dah start batuk2. x sehat lerr tuh. huu abg dennis pon ade cakap "kalau nak sakit, sakit lepas TG" haha. serious, habis Tg je malam tadi. demam teross. haha even aku demam, tapi aku happy sangat2 wehh. berkenalan dgn crew2 TG yg gempak (penaja kitorg jugakk tuh,haha), tau macamane satu2 event tu dijalankan. pengalaman ohh pengalamann. memang x kan pernah aku lupekan. haha. penat tetap penat. memang harini x g class. hee sorry Dr Eddie! kikiki.

haa.. dalam Tg nie jugak lah, ade je crew2 yg bertemu jodoh. haha terbaik betol. ade lah beberape post tu. hihi (sorry korang! hee). tapi good lah. soo kekalkan! yeahhh. tapi aku tetap singlee eh3. hii malas nak pikir mende2 nie. kuikuikui. okay lah. need to rest. malam nie ade post moterm (betol ke aku eje nehh?) terakhir. confirm lagi ponatt. haha nanti free2 aku tulis manyak2 lagi eh3. haha. takecare people! mwuah2.

p/s utk crew2 TG2KM :
faa nak say congrats to all MT, AZ, Timb AZ and AJK2 POST sebab dah jaya kan TG2KM dengan gah sekali! (dah macam ucapan KPE pulekk. hihi) you guys memaang great! faa lovelove you guys manyak2. hehe. segala kenangan time meeting, perkampungan, even time temasya tgah berlangsung xkan pernah faa lupekan! satu perkataan utk crew2 TG2KM :  TERBAIK ! hehehe faa jugak nak say sorry 2 AJK2 post faa kalau sepanjang jadi AZ, ade yg terkilan ngan faa or ape2 pon. you guys banyak bantu faa. thankss a lot :)

Tuesday, January 11, 2011

sangat mencintai mereka :)

hye people. dah malam nie. aku nak tido sebenarnyer. tapi nak write something before tido. peristiwa beberape hari lepas dah ajar aku macam2. lepas bincang and story everyting with "them", hati rase kosong sgt. lega. thats the word. yes, LEGA. Aku sangat mencintai mereka. terlalu mencintai mereka. shiapakah ?? haha. it is my parents : ibu ayah. thank you soo much. sedap masakan ibu tgahari tadi. hee tetibe. since balik semalam, even hati x tenang and runsing, diorg memang tempat mengadu. roomate aku kate : "bestnyer faa. parents yg memahami". aminn. actually semua parents camtu. depends kat korg je nak share ngan diorg or tak. org selalu kate aku terlalu manje and bergantung kat parents aku. even my own sister and brother un cakap gitu. huu jeles di situ sebenarnyer. haha. tapi aku mmg x pernah rahsiakan ape2 dari diorg. even masalah boyfriend ponn. kuikui. nasihat mereka memang berguna! mwuah2 parents kuu. hee. sekarang dah bole senyum ang happy. ape yg ibu ayah cakap tu ade betolnyer. let by gone be by gone. "farra, start the new chapter. let go everything before. if xlarat, give a pause. jgn paksa diri. sakit nanti." thanks daddy :)
ibu said : "dah, dont worry. itu pengalaman. bile lagi nak rase pengalaman camtu lagi kan. kuat keh? anak ibu kan kuat. ibu tau. (*sedih tetibe. buu, nak pulanggg..*) ape2 telefon ibuayah. jgn risau2. makan jgn luper! diet je memanjang." hee mwuah3 ibuu. tenkiuuu :))

sayaang kaliann ..
<3 <3

meet : mummy sayer = my ibuu (Puan Khairiah) *mwuah3!*

jumpe ayah macho sayerr : Encik Rashidi :) *cayanng ayah tau2!*

biasenyer kalo aku ade prob, aku akan gtau kakak aku lu. then diorg akan sampaikan kat ibu. pastu bile ibu tau, teros die risau and nak jumpe aku. camtu gak aku. kalo ade je masalah, penawar die memang IBU :)
sayaaaaaaang ibuu sangat. *ayah ponn. hee. tulis nie just nak bgtaw sayang kat diorg sangat. ayah x pernah jemu nak ambik and hantar aku. ibu x pernah halang aku setiap ape yg aku buat, asalkan bende 2 x salah and berguna. faa tenang bila ade ibu and ayah :) thank you ibu, thank you ayah <3

 sayaaang ibu ayah much much much! <3

thank you parents :)

Sunday, January 9, 2011

menyendiri bukan melarikan diri

helo people. dah lame x tulis kat cni. dah lame x on lappy. busy sket with college stuff. hmm. harini mood : terkilan + sedih. since malam semalam actually. ntah kenape. aku terasa dgn seseorg. mungkin xde pape, tapi aku yg take it serious kott. xpelah, everything salah paham kot. *aku harap2 salah paham lah. haih.
aku x nafikan aku manusia biasa, yg ade perasaan n mungkin cepat terasa. aku bole bertahan selagi aku mampu. tapi semalam mmg x kuat lah. mungkin aku letih. ditambah dgn perlakuan org macam tu terhadap aku. terkilan sangat2. terasa mmg terasa. (*tgah nangis laju2. adeh) tapi aku x suke berdendam. aku x di ajar oleh ibuayah aku untuk simpan denda, atau marah dengan org lame2. x elok kan. sedangkan nabi ampunkan umat, nie aku yg sekecil nie susah nak maafkan org. betol x? 

sekarang aku on9 nie pon kat rumah. aku baru sampai tadi. habis je event kat college aku tadi, aku balik straight naik train. thanks to kill (bestfren aku kat kolej) hantar aku g ktm tadi. hee. utk pengetahuan korg, aku balik bukan nak lari dari masalah, tapi nak menyendiri untuk lupekan masalah. aku terpaksa oke. sejujurnye aku un xnak panjangkan mende nie. tapi aku perlu masa. aku perlu jumpe ibu aku. aku nak pelok kuat2. tadi dah pelok ibu. aku lega sgt. thanks ibuu :) faa sayang ibu. mwuah2.

people jgn risau. esok im gonna be okay. aku just perlu masa. nak lupekan semua. anggap je everyhting tu x pernah jadi. kan3? aku senang je. nape nak panjang2kan bende remeh kan. soo just forget it and live our life. soo esok aku jadi lah balik NUR FARAHIN RASHIDI yg lame. dont worry people yg buat aku terasa hati tu, aku xkan marah lame2. setiap org ade limit kemarahannyer kan. ade batas org kate. so aku pon macam tu. cuma lepas nie aku harap aku bole bertahan dgn semua nie. semoge semua nyer berjalan lancar & xde masam2 muka dahh. aku penat honestly weii. sumpah aku penat. banyak lagi mende dalam pale otak aku nie. soo people, pls dont add on lagi. tolong lah. setiap ape yg org lakukan bersebab. kalo aku buat salah, aku mintak maaf bebanyak. tapi tolong lah jgn judge org teros. kite xtau ape yg org tu hadapi. teros2 di layan begitu. korg mesti pernah rase macamane rase nyer "terkilan" tu. pedih wei. sedih. terasa. 

eh dah3. panjang pulak bebelan aku. thats all lah. malas nak ungkap banyak2. ponat den harini. nak tido awal. nak buat tutor. esok class xde. seronok. hee. gudnite people! :) 


nak senyumm macam nie je lepas nie :)



Thursday, January 6, 2011

kenangan terindah




aku yang lemah tanpamu
aku yang rentan karena
cinta yang tlah hilang darimu
yang mampu menyanjungku

selama mata terbuka
sampai jantung tak berdetak
selama itu pun
aku mampu tuk mengenangmu

darimu
kutemukan hidupku
bagiku
kau lah cinta sejati


bila yang tertulis untukku
adalah yang terbaik untukmu
kan kujadikan kau kenangan
yang terindah dalam hidupku
namun takkan mudah bagiku
meninggalkan jejak hidupku
yang tlah terukir abadi
sebagai kenangan yang terindah..







kenape lagu nie? sebab aku sedang merindui seseorg. seseorg yg ade tempat dalam hati nie. masih dan masih. 
: you lah kenangan yg paling indah dalam hidup i. 
 TERIMA KASIH :)  
 Letting you free now and forever. 
 Thank you always there for me mr A :)







Saturday, January 1, 2011

say bye2 2010. most welcome 2011 !

happy new year people!! Make a new wish guys, lupekan ape yg dah jadi on 2010, either baik ke x baik ke, okeh :) Jgn pernah regret dgn ape yg penah jadi tau2, tapi senyum hadapi semua tu. Allah syg kita, sebab tu DIA duga kite :) 

Actually 2010 banyak yg berlaku dalam hidup aku. x kesah lah baik ke atau sebaliknyerr. but sbgai manusia, kite mmg x pernah lari lah dari masalah. kan3? soo just be strong!!! sedikit sinopsis yg aku hadapi sepanjang 2010 :

  • Matrik tamat. Aku belaja kat Kolej Matrikulasi Perak, KMPk. Ambik sc fizikal. 1st time dok asrama. best sgt time matrik. have fun gile. roomate cool. besties terbaik. biasiswa lagi. PERFECT :)
  • Keje buat pertama kalinyerr! haha. Kat PETRONAS PUCHONG. Pengalaman yg x kan aku lupekan. *Baru tau selama nie camne diorg control kalo org isi minyak. Best kalo dapat kenakan org. kuikui. Thanks a lot to my boss, Mr Lee :)
  • The best PICNIC time with besties2 Puchong. Diorg mmg click TERBAIKK derrr! haha lepak ke Port Dickson. jenuh gak aku memujuk parents aku utk g. haha. Berjaya :) waktu tu pergi dekat 5 kereta. Plus, with tersayang. on that time :)
  • Result matrik kuar, ditawarkan masok UKM. Syukur sgt3. Thanks Allah :) Minggu orentasi yg oke2 jep. Seronok. Ditempatkan kat kolej keris mas, KKM. aku ambik statistik.bertambah kenalan2 aku. macam2 ragam. haha beautiful campus life <3
  • Dalam happy2 lalui hidup, kehilangan 'DIA' :( . Insan yg sgt aku sayang, x pernah aku lupekan. Redha je dgn ape yg jadi. xde jodoh. (*wah ayat.haha sedangkan tgah nangis laju2. huu T_T). xnak cite lebey2. wat teringat2 jep.fullstop.

Soo coclusion 2010 : faa xpernah regret ape yg jadi. mugkin ade terkilan dah sedih, tapi kene kuat sebab ade lagi org yg sayangkan kite! 



2011 pon dah dtg, frget everything yg jadi on 2010, make a new 2011 wish people! 

wee. happy new year !

Lets open the new book.Imagine its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. Lets called this book as " Oppurtunity" and make the first chapter as New Year's Day :)


I experience a lot in 2010. Most of it was so confusing.Some of it was helpful.A little of it was understandable.All of it was fun, crazy and unforgettable :) Another year lies before us like an unwritten page, an unspent coin, an unwalked road.How the pages will read, what treasures will be gained in exchange for time,or what we find alone the way, will largely depend on us. So make a change people! 


HAPPY NEW YEAR AGAIN !!


melalui detik yg sgt sedih on september 2010 :(
pls visit me, HAPPINESS :)

x nampak eh? hee biar aku tulis. "happiness is like a butterfly, the more u cause it, the more it will elude u. but if u turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder". remember people :)


bye2 love. i'll let you go far from my heart :( i know deep in your heart now, there's no more my name. May you happy always and do remember me as your friend..


sedihh. haha GOODBYE sadtimes on 2010! Thanks for the happines and goodtimes 2010! mwuah2!