Wednesday, December 22, 2010

be strong farra :)

hye. kalo korg nak tau, dah 3 hari aku ade kat kolej aku. sem baru bermula. kelas pon ade a few yg dah start.slip result sem 1 pon aku dah ambik. hmm. result okay but not enough. especially to my ayah. hmm everything was not okay lah. korg tau, macam2 bende jadi kat aku dis few days. penat sgt nak tanggung semua nie. lepas satu masalah, satu lagi yg datang.bila satu selesai,satu lagi timbul.haih. tapi papepon, aku anggap nie semua ujian dari Allah s.w.t. Kadang2 aku rase hidup kite nie terlalu banyak dugaan dari Allah kan.. time tu, ade je persoalan "kenape yep. Allah x sayang aku lagi ker??". hmm. tapi sebenarnye Allah bg kite lg bnyak dugaan sebab Dia sayangkan kite. Dia nak kite sentiasa mengingati Dia di kala kite senang mahupun susah.. terpulang kat kite kan nak hadapi macamane.Tapi aku tetap seorg manusia yg x sempurna.. aku rase berat sgt dugaan Allah bg kat aku kali nie. Mane hilang semangat aku yg dulu? Mane hilang seorang anak yg kuat dan tabah tu? Mane perginya kekuatan aku dalam menempuh liku2 hidup nie? Aku rase macam hilang semua tu sekelip mata. haih. Ya Allah, kembalikanlah semua tu kepadaku..

okay.itu kisah sedih aku.dalam2 sakit menempuh semua tu, aku tetap ucap alhamdulilah dgn ape yg jadi. aku tetap bersyukur dgn ape yg Dia dah kurniakan. Aminnnn. Okay skang aku nak cakap pasal knp kite kena ade perasaan hasad dengki terhadap org? atau lagi lembut "iri hati". aku rase kat sini(kat mane tu. huu,adelahhh) ade seseorang yg x puas hati ngan aku. nie pon 1 masalah sebenarnye. haih org x cari pasal, die lak wat hal. manusia2. pelik kan3? huu. aku x kire lah semua 2, asalkan aku x pernah buat salah dgn die. Kalau pndang aku mesti x senyum. ish3. Senyum tu sedekah akak! haha. Sedangkan kitorg bekerja di bawah payung yg same. aku un x paham perangai die tuh. huu. Kalau die rase cemburu ngan aku atas sebab2 tertentu (aku je tau. hee),lantak die lah! aku dah malas nak pikir. huu. lagipon, aku x pernah kacau hidup die pon. huuu. soo just forget it! menyesakkan pale otak aku jep. kuikuikui.

actually tujuan aku tulis nie utk kurangkan bende2 yg tgah sesak dalam pale otak aku nie haa. masalah tu, masalah nie. haih Allah je tau ape aku rase skang. haha kadang2 kite terpaksa berpura2 utk jaga hati org lain and make them happy. kan3. aku x kisah lah org buat aku macamane pon, selagi aku bole sabar, aku sabar jelaaa. hehehe. ambik jelah iktibar dgn ape yg jadi farra. be strong oke2. huu. cer usha slogan ni jap.
"Past is experience, Present is experiment and Future is expectation".
huuu bace tuhhhhh. kuikuikui. so lupekan jelah pe yg dah jadi. kan3. xnak pikir dah mulai esok. haha. Let by gone, be by gone! look forward girl. I can do better! wee~
*semangat dah sampai nieeeee. hahahahah. tengok bawah nie lak. huu. 




okay. remember this farra! dont playplay


aku pon x paham. ade kaitan ke? haha tapi dia bagi aku semangat! soo aku suke and letak kat sini. haha. okay yeppp people, aku dah ngantok. t aku tulis lagi.huu. so renung2 kan dan selamat beramal! hahaha
byee people! niteee <3

5 comments:

  1. chayok2 paen.
    t blek puchong aq bg choki2..teheee

    ReplyDelete
  2. ayuee! <3
    miss koranggg :(
    hehe betol eh choki2. aku tuntut tau2. haha. ambik aku kat cni bley nanti. huu

    ReplyDelete
  3. faa..aku tau sape akak uhhh..hahaha...

    ReplyDelete
  4. addin. kau jgn ngade2 eh. cukup kau ngan aku je taw. huu

    ReplyDelete